gyepszőnyeg

Ugye első megvizsgálásra a gyepszőnyeggel való füvesítés tűnik a legdrágább megoldásnak, amikor valaki elhatározza, hogy füvesíteni fogja a kertjét és utánanéz a különböző lehetőségeknek. Mindenki látja, hogy ez aztán tényleg a legelőnyösebb megoldás, azonban olyan drága, hogy mégis kevesen választják első megközelítésben ezt az egyébként nagyszerű megoldást. Mi lehet ennek az oka?

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:19

A gyepszőnyegezés buktatói

Azzal kezdeném, hogy a gyepszőnyeg választása a lehetséges füvesítési módszerek közül a legésszerűbb, ezért a legjobb döntés is. Bár „rossz” hírét gyakran keltik az ára miatt, azonban ez csak egy kiragadott gondolat a tények közül. Mégpedig abból, hogy bár a gyepszőnyeg költsége kezdetben tényleg magas, ugyanakkor ezzel egy kockázatmentes és kész, azonnali megoldás vásárolható.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:04

A gyepszőnyeg kiválasztása

Ha túljutott már azon, hogy a többi füvesítési módszer közül a gyepszőnyegezést válassza, akkor merül fel a kérdés, hogy milyen gyepszőnyegre essen a választás. A legjobb az, ha erről kikéri egy szakember véleményét, mivel többféle igénybevételnek megfelelő minőség közül lehet választani. A két legfontosabb szempont azonban az, hogy mennyire kell tűrnie a taposást, illetve mennyire csak az esztétikai élményt kell, hogy kiszolgálja.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:02

A gyepszőnyeg használatba vétele

A gyepszőnyeg eredésének sebessége több tényezős kérdés, ugyanakkor a leginkább befolyásoló tényezője a hőmérséklet. Hidegben úgy, mint koratavasszal vagy koraősszel a gyepszőnyeg legyökeresedése akár két hónapot is igénybe vehet, míg nyáron megfelelő öntözés és trágyázás mellett szűk három hét is lehet.

Kategória: Öntöző blog

Mi a gyepszőnyeg előnye a kertépítésben, ha már annyival drágább, mint a többi füvesítési megoldás? Miért választják olyan sokan a gyepszőnyeget a kertépítésnél, ha később más megoldással is elérhetővé válik ugyanaz a minőség? ...Záporoznak a hasonló kérdések felém olyanoktól, akik nem elég tájékozottak ahhoz, hogy világosan lássák a gyepszőnyeg előnyeit.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 13 augusztus 2013 10:33

GYEPSZŐNYEG Gy.I.K.

Általános kérdések a gyepszőnyegről

 

Mi a gyepszőnyeg?

A kertépítésben használatos gyepszőnyeg 1m2 területű tekercs, amely teljesen összefüggő, egyenletesen sűrű gyep, gyommentes és egészséges gyökeresedett fű. Legalább másfél éven keresztül szakszerűen gondozták, hetente kétszer nyírták, megfelelően gyomírtották ahhoz, hogy tökéletes állapotban kerüljön a kertekbe.

Kategória: Gyepszőnyeg
hétfő, 12 augusztus 2013 04:53

GYEPSZŐNYEG

A minőségi gyepszőnyeg jellemzői

A minőségi gyepszőnyeget 12-18 hónapig nevelik professzionális körülmények között a fűiskolákban. Teljesen gyommentes, tömött szerkezetű, sűrű gyep, amely 90%-ban gyökeresedett fűből és 10% kész, kereskedelmi forgalomban kapható gyepből áll.

Kategória: Gyepszőnyeg