gyepszőnyeg gondozása

Nagyon sokan választják a gyepszőnyeget a kertjük füvesítésének megoldásául, amit teljes mértékben meg tudok érteni, hiszen hosszútávon a legjobb megoldást kínálja! Szeretik az emberek azt, hogy a délelőtt még az elterített talaj (egyébként rendezett látványa) után haza már úgy érkeznek az otthonukba, hogy a gyepszőnyeg feledhetetlen és csodás látványa várja őket. Több mint hálás dolog ilyenkor kertépítőnek lenni, mivel az emberekben ez erős érzelmi reakciókat is kivált néha ez az igen esztétikus látvány.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:09

A gyepszőnyeg lelke a gondozása!

Természetesen, ha szép és tartós füvet szeretnénk, akkor vásároljunk csúcsminőségű gyepszőnyeget és profi módon fektessük le azt! Továbbiakban ne tápanyagszegény, ne fertőzött talajra terítsük le, ha azt szeretnénk, hogy szép legyen, hanem érdemes ilyenkor a talaj felső rétegét a gyepszőnyegnek megfelelő kertészeti termőtalajra lecserélni!

Kategória: Öntöző blog

Amikor elkészült a gyepszőnyeg telepítése a kertünkbe, akkor nagyon fontos, hogy jó alaposan öntözzük be! Ha a telepítés kánikulában, azaz nyári forróságban lett végezve, akkor remélhetőleg) a telepítés közben is nagyjából ötven négyzetméterenként meg lett öntözve. Ha a talaj is erősen felforrósodott, akkor annak káros hatását a gyepszőnyeg fonákjának a lespriccelésével közömbösíthettük. Látható teát, hogy végig (nem csak a nyári kánikulában) az öntözés komoly kísérője a gyepszőnyeg sikeres telepítésének.

Kategória: Öntöző blog
péntek, 09 augusztus 2013 21:30

GYEPSZŐNYEG GONDOZÁS

A friss telepítésű gyepszőnyeg gondozása

  • Öntözés

A gyepszőnyeg lefektetése közben:
Meleg nyári napon a gyepszőnyeg telepítésekor kb. 50 m2-ként haladva tartson locsolási szünetet.

Kategória: Gyepszőnyeg