KERTÉPÍTÉS GARANCIA

Mi a garancia?

Az alábbiakban leírt garancia fogalom nem csak a kertépítés témakörére igaz, hanem általánosságban írja le a garancia fogalmát!

„A jótállás és a garancia fogalma egyet jelent, a jogi szabályozás kizárólag a jótállás fogalmát használja, de a mindennapokban a fogyasztók a garancia kifejezést használják. Jótállás azonban nem vonatkozik minden termékre.

Csodás levendula a meleg nyári napfürdőben Csodás levendula a meleg nyári napfürdőben

Jótállás egyrészről akkor állhat fenn, ha az eladó vállal jótállási kötelezettséget, vagy ha ezt jogszabály előírja (az egyes tartós fogyasztási cikkek, egyes javító-karbantartó szolgáltatások és az új lakóépületek esetében ír elő kötelező jótállást jogszabály). Ha nincsen jótállás egy termékre, valamint, ha a jótállási idő eltelt, szavatosság érvényesül. Főszabályszerűen minden termékre vonatkozik bizonyos időtartamra szavatosság. A jótállás és a szavatosság közötti különbség a bizonyítási tehernél és az időtartamnál van.”

Forrás: http://papptarsashaz.hu/uegyvedi-iroda-aktualitasok/fogyasztovedelmi-ugyek/44-jotallas-es-szavatossag.html#ixzz2ZazQwZle

Vis maior jelentése: Előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály, ami meggátol valamely kötelezettség elvégzésében. 

Az árajánlat

A munkáról leadott árajánlatban mindig pontosan feltüntetett tételek miatt és az általános ügyfélbarát hozzáállásomnak köszönhetően csak a legritkább estben merülnek fel vitatott helyzetek, amik idáig minden esetben megoldásra is találtak. 

Kertépítés garancia!

Kertépítés közben...

 

A következőkben azt szeretném leírni, ahogyan én vállalom az általam elvégzett kertépítésre a garanciát:

Természetesen minden általam beszerzett kerti anyagra garanciát vállalok! Lehet az a termőföld, a gyepszőnyeg, a növények, illetve az automata öntözőrendszer, és bármi, amit mi szállítottunk oda. Legyenek azok kerti szegélyek, szegélykövek, burkolatok

Az általam ültetett növényekre eredési garanciát vállalok.

Tehát, amennyiben a növény az ültetést követően nem eredt meg és nem gyökeresedett le, akkor én díjmentesen kicserélem egy pontosan olyan fajtájú és méretű növényre. Amennyiben fajtaproblémáról van szó, akkor annak értékében egy másmilyenre.

Az ültetési garancia feltétele, hogy a termőföldet vagy az ültető földet is mi szereztük be. Olyan talajba, amit nem mi szereztünk be, illetve nincs bevizsgáltatva vagy az eredménye nem megfelelő, növényeket garanciával nem ültetek, vagy gyepszőnyeg esetében nem telepítek.

A viták elkerülése és a korrektség végett ilyen esetekben a munkát nem is vállalom. 

Gyepszőnyeg garancia!

Gyepszőnyeg telepítés közben…

 

Az általam hozott és telepített I. osztályú minőségű gyepszőnyegre eredési garanciát vállalok!

Ennek feltétele a jól működő automata öntözőrendszer, illetve a kertépítési termőföld megléte a kertben.

Nem vállalok garanciát olyan gyepszőnyeg telepítésre, ahol a gyepszőnyeg alá kerülő termőföldet nem én szereztem be, vagy a bevizsgált minőségét nem tudják igazolni. Továbbá nem vállalok gyökeresedési garanciát olyan gyepszőnyegre, amit nem én szereztem be és nem vállalom a gyökeresedési garanciát abban az esetben, ha a termőföldet nem én szállítottam a kertbe.

A viták elkerülése és a korrektség végett ilyen esetekben a munkát nem is vállalom.

Automata öntözőrendszer garancia!

Öntözőrendszer alkatrészek…

 

Én 2 év teljes körű garanciával vállalom az automata öntözőrendszerek telepítését! Ez vonatkozik az öntöző alkatrészekre egyaránt és a telepítésből fakadó hibákra is. Természetesen csak saját beszerzésű alkatrészekkel dolgozom, és csak ezekre vállalok bármi nemű garanciát.

A kútgépészeti, illetve vízgépészeti alkatrészekre 1 év garanciát vállalok abban az esetben, ha az alkatrészeket én szereztem be. Azokra a kút -, illetve vízgépészeti alkatrészekre, amelyeket nem én szereztem be, hanem más, vagy már a helyszínen üzemeltek, garanciát nem vállalok.

 

Minden szép ház csak egy szép kertben tud kiteljesedni!