Kertépítés a Megrendelő szempontjából

A megrendelő szempontjából a legfontosabb dolog az, hogy egy olyan kertépítőt találjon, aki a szakmájához kiválóan ért és a gyakorlatban pedig már számtalan kertépítést is elvégzett. Megbízható, amit leginkább a referenciái bizonyítanak. Korrekt és jól koordinálható csapattal dolgozik, akik elősegítik a kertépítést és nem pedig terhet jelentenek az ő (és mindenki) számára! Ha ez megvan, akkor kezdődhet a kertépítés!

Hogyan találjon megbízható kertépítőt?

Ennek több módja is van! Az egyik, hogy a baráti vagy ismeretségi körben kérdezősködik, megpróbál ajánlást szerezni. Ha valakinek jól bevált egy kertépítő és az a munka, amit őnála végzett jól sikerült, akkor semmi oka sincs azt feltételezni, hogy majd Önnél elszúrja a kertépítést. Ha nem talál senkit, de van egy-két kert a közelben, ami tetszik, akkor ne legyen rest, csöngessen be és kérdezze meg tőlük, hogy ki volt az, aki a kertet építette és mennyire voltak megelégedve vele. Nem hiszem, hogy ez tolakodó lenne és végtére is az Ön kertjéről van szó! Én úgy gondolom, hogy az interneten is nagyon komoly kertépítők versenyeznek és mutatnak be munkákat az általuk végzett kertépítésekről. Akik az élmezőnyben vannak és a marketingre folyamatosan költenek, azok becsületes kertépítők és megbecsülik a munkájukat szerintem. Magamból is kiindulva azok a kertépítéssel foglalkozó szakemberek, akik internetes megjelenésbe, szórólapokba, minőségi szerszámokba, munkaruhákba fektetnek pénzt, azok mind a jövőbe tekintenek. A jövőt kreálják, ahova nem fér bele az elégedetlen megrendelő okozta presztízsvesztés, ahova nem fér bele egy pocsékul elvégzett kertépítés! Egy rosszul elkészített kertépítésből származó rosszhír keltésből fakadó károk többet rombolnak, mint bármely pozitív kampány. Szerintem a kertépítés témájában készült minőségi kiadványok és internetes megjelenések abszolút elfogadhatók!

Hogyan válassza ki azt a kertépítőt?

Én szerintem a tájékozódás mellett a választás is legalább olyan fontos! Ne egy kertépítőt találjon, hanem legalább kettőt. Kiértékelni egy kertépítési koncepciót, csak kettő vagy több árajánlatból lehet. Csak azok összehasonlításából születhet olyan végeredmény, amiben tényleg Ön is biztos lehet! Egy korrekt kertépítési árajánlat a következőket fogja tartalmazni:

  • Pontos, tételes listáját a felhasználásra kerülő anyagoknak!
  • Mindezt az egységárakkal és az összegzéssel együtt!
  • A munkafázisok szerinti, de legalább jól elkülönülő módon a munkadíjat!
  • A garanciális időt!
  • Az árajánlat érvényességét!

Ha ezeket tartalmazza a kertépítési árajánlat, akkor bizonyos, hogy áttekinthető! Áttekinthető árajánlatot pedig olyan kertépítő készít, akinek nincs takargatni valója.