Kóklerek az öntözőrendszer telepítésben!

A pontos cím sajnos így hangzik, hogy kóklerek és csirkefogók az öntözőrendszer telepítésben! Újra egy kicsit jobban megy a kertépítő iparág, és lám-lám azonnal megjelennek a kóklerek és a hitvány csirkefogók, hogy kihasználva a helyzetet belerondítsanak a korrekt vállalkozók üzletébe és a szakma jó hírébe.

Egyre csak jönnek és jönnek a telefonok, hogy szeretnének javítást kérni a kerttulajdonosok, mert nem jól működik az öntözőrendszerük. Amikor kimegyek, már előre félek, hogy mit fogok találni és nem egyszer be is igazolódik az aggodalmam. Rettenetes és szakszerűtlen munkát és hitvány anyagminőséget, amit nem is tudom, hogy honnan lehet kikukázni. Őszintén szólva – ismerve az öntözőrendszer piacomat és a beszerzési lehetőségeket – elmondhatom, hogy sokkal nagyobb nehézséggel jár beszerezni azokat a minőségen aluli alkatrészeket, amikkel találkozom. Tovább megyek, és azt állítom, hogy még csak nem is a pénz kispórolásáról van szó, ugyanis ezek az alkatrészek gyakran annyiba, vagy még többe kerülnek, mint a minőségi.

Ezért azt a következtetést kell levonjam, hogy az adott emberhez passzoló minőség az, ami rátalál. Így hát igaz lehet az az állításom is, hogy a munkához szakembert kell választani és nem árat! Ennyit a kóklerekről és most jöjjenek a csirkefogók! Bizony nem csak javításért hívnak bennünket, hanem azért is, hogy letelepítsük a meglévő öntözőrendszer alkatrészeket a kertbe! Ilyenkor ismét megáll bennem az ütő! Az történik ugyanis, hogy egy vagy néhány „leleményes öntözőrendszer értékesítő” anyagárba kínálja a telepítést is. Tehát, ha megvásárolják tőle az alkatrészeket, akkor letelepíti ingyen. Szeretném itt megjegyezni, hogy nem mindenki csirkefogó, aki így csinálja. Szóval az értékesítés után megbeszélik, hogy megy letelepíteni, de valahogy nem ér oda. És valahogy már nem elérhető. Így ott marad az ügyfél az egyébként jól összerakott öntözőrendszer alkatrészekkel és nem tehet mást, mint felhív, hogy segítsek.