Automata öntözőrendszer telepítés és karbantartásKertépítés, Kerttervezés, KertgondozásGyepszőnyeg telepítés, akciós áron!

ÖNTÖZŐRENDSZER GARANCIA


 

Témák:


Mi a garancia?
Két év garancia!
Az öntözőrendszer átvételének listája

Mi a garancia?

„A jótállás és a garancia fogalma egyet jelent, a jogi szabályozás kizárólag a jótállás fogalmát használja, de a mindennapokban a fogyasztók a garancia kifejezést használják. Jótállás azonban nem vonatkozik minden termékre. Jótállás egyrészről akkor állhat fenn, ha az eladó vállal jótállási kötelezettséget, vagy ha ezt jogszabály előírja (az egyes tartós fogyasztási cikkek, egyes javító-karbantartó szolgáltatások és az új lakóépületek esetében ír elő kötelező jótállást jogszabály). Ha nincsen jótállás egy termékre, valamint ha a jótállási idő eltelt, szavatosság érvényesül. Főszabályszerűen minden termékre vonatkozik bizonyos időtartamra szavatosság. A jótállás és a szavatosság közötti különbség a bizonyítási tehernél és az időtartamnál van.”

Forrás: http://papptarsashaz.hu/uegyvedi-iroda-aktualitasok/fogyasztovedelmi-ugyek/44-jotallas-es-szavatossag.html#ixzz2ZazQwZle

 

Két év garancia!

Automata öntözőrendszer garancia

Én 2 év teljeskörű garanciával vállalom az automata öntözőrendszerek telepítését!

Ez vonatkozik az öntöző alkatrészekre egyaránt és a telepítésből fakadó hibákra is.

 

Az öntözőrendszer átvételének listája

Öntözőrendszer átvétele

Ennek a listának a közzétételével az a célom, hogy Ön képes legyen meggyőződni arról, hogy a kertjébe telepített automata öntözőrendszer megfelel-e az alapvető követelményeknek. Ezen a listán végigmenni a legkevésbé sem bonyolult művelet. Meg fogja látni, hogy az egész nem tart tovább 10 percnél egy átlagos méretű kert öntözőrendszerének esetében.

 

MEGFELEL-E AZ ÁRAJÁNLATBAN SZEREPLŐKNEK?

Győződjön meg róla, hogy a könnyen megszámolható tételekből annyi van-e beépítve, mint amennyi az árajánlatban szerepel. Ilyen számolható tételek például a szórófejek vagy a mágnesszelepek. Ha ezek megvannak, akkor „szinte” minden megvan!

Mondható, hogy gyakran előfordul, hogy az öntözőrendszeren a telepítés közben kell változtatni ahhoz, hogy a legoptimálisabb működése legyen. Ezek általában nem nagy változtatások, és az okai előre nem láthatók. Azért erre kérdezzen rá, ha így van.


ÖNTÖZŐRENDSZER ELLENŐRZŐ LISTA

A következő lista alapján egy laikus ember számára is könnyen felismerhető válnak a gyakori telepítési hibák. Nem kell, hogy megijedjen, ha ezek valamelyikével találkozik és a telepítő azonnal kijavítja azt. A hibák előfordulhatnak, a javításuk többnyire egyszerű művelet egy korrekt telepítőnek.

 

1. Ha a szórófejek nem a talaj síkjában vannak.

HIBA: Ha a szórófejek többsége vagy némelyike kilóg a talaj síkjából, vagy túl mélyre van telepítve.

SZAKSZERŰ: Ha a szórófejek pontosan a talaj síkjában vannak. (Ha 1-2 cm-rel lejjebb van az nem probléma) Léteznek nem kiemelkedő szórófejek is, illetve a mikroszórók, amiknek a helye nem a talaj síkjában van.

 

2. Ha a szelepakna, a vízkonektor, vagy a rejtett vízcsap nem a talaj síkjában van.

HIBA: Ha ezek az elemek túlságosan kilógnak, vagy nagyon mélyen vannak.

SZAKSZERŰ: Ha ezek az elemek pontosan a talaj síkjában vannak elhelyezve. ( Itt sem számít 1 cm differencia) Amikor kilógnak a talaj síkjából, akkor akadályozhatják a fűnyírást, vagy meg lehet bennük botlani feltéve, ha olyan helyen vannak.

MEGJEGYZÉS: Létezhetnek olyan körülmények, amikor nem lehet olyan mélyre tenni az elemet, hogy ne lógjon ki, mert akadályoztatva van gyökerektől, betontól.

 

3. Ha a próbaöntözéskor foltokban száraz helyek maradtak, vagy csaknem azonnal felszáradó foltok.

HIBA:

- A szórófejek rossz kiosztása.

- Helytelen fúvókaválasztás.

- A vízparaméterekhez való alultervezés.

HELYES: Ha a szórófejekből kiáramló víz egyenletesen jut ki a területre, és ezzel teljesen lefedi azt.

MEGJEGYZÉS: Többször is előfordult már, hogy olyan területen telepítettem automata öntözőrendszert, ahol a nappali és az éjszakai nyomás között nagy különbség volt. Ezekben az esetekben az éjszakai órákban való öntözés megoldotta a problémát!

Különösen Budán és Kistarcsán figyeltem meg azt, hogy a nappali nyomásérték lassan, de folyamatosan csökken.

 

4. Ha az esőérzékelőt teljesen, vagy részlegesen eltakarja valami.

HIBA: Az esőérzékelő nem fog jól működni, ha nem a teljes mennyiségű lehulló csapadékot érzékeli.

HELYES: Ha az esőérzékelő teljesen takarásmentes helyre van felszerelve.

 

5. Ha valamelyik szórófej öntözi az esőérzékelőt.

HIBA:

- A szórófej rossz beállítása.

- Az esőérzékelő rossz helyválasztása.

HELYES: Ha az esőérzékelőt semmilyen víz nem éri az öntözőrendszerből. ( Szálló permet nem kapcsolja be, csak ha folyamatos).

 

6. Ha a vezérlő automatika nehezen közelíthető meg.

HIBA: Időközönként szükséges a vezérlő automatikához hozzányúlni, ezért a magánkertekben hiba, ha nem könnyen elérhető helyen van.

HELYES: Problémamentesen elérhető helyen van.

MEGJEGYZÉS: Nem minden esetben van rá lehetőség, hogy könnyen elérhető helyen legyen. Néha ez szempont is, mivel nem jó, ha egy Társasház lakóközösségének minden tagja hozzáfér.

 

7. Ha olyan vezérlő van felszerelve kültérre, ami beltéri kivitelű.

HIBA: Ha beltéri kivitelű vezérlő automatika van felszerelve szabadtéren, az rövid életű lesz, mivel nem fogja bírni a csapadékot, illetve a párásodást.

HELYES: A beltéri vezérlő zárt helyre való.

MEGJEGYZÉS: Lehetnek olyan fedett helyek a kertben, mint egy szaletli, ahol nem éri víz a beltéri vezérlőt. Ha nincsen más megoldás, akkor ezekre a helyekre beszerelhető a beltéri. A mindenképpen biztos megoldás viszont a kültéri!

 

 

Locsolással lehet szép a kertje, de gondtalan csak öntözőrendszerrel!

- referencia szöveg -

Ingyenes felmérést kérek!

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!