Automata öntözőrendszer telepítés és karbantartásKertépítés, Kerttervezés, KertgondozásGyepszőnyeg telepítés, akciós áron!

SZABADIDŐ KERT


 

Témák:


A szabadidő kert
A szabadidő kert kialakulása
A szabadidő kert jellemzői
A szabadidő kert legfontosabb elemei
A szabadidő kert célközönsége

 

A szabadidő kert

Szabadidőkert

 

Ez egy teljes mértékben 21. századi kertépítési stílus, amely a művészeti megnyilvánulások és a hagyományok elé a célszerűséget és a hatékonyságot helyezi. Tulajdonképpen „mindent a kéznek és semmit a szemnek” alapon.

Ez persze túlzás, mivel a növények és a gyepszőnyeg önmagában véve is pazar látványt nyújt az azt figyelő és szerető szem számára. Vagyis a felhasznált minőségi kerti elemek olyan elrendezése a térben, amelyben nem az esztétika játszik szerepet, hanem a funkcionalitás. Ez a folyamat egyébként tendenciózusan megfigyelhető az emberrel kapcsolatos más területeken is. Így korábban az építészetben sem volt elképzelhető, hogy olyan házak készüljenek, amelyek nem tükrözik a kor szépnek tartott motívumait, és kizárólag a funkcionalitást tartsák szem előtt.

 

A szabadidő kert kialakulása

Szabadidőkert

Nem vagyok kutató, és az sem kizárt, hogy úttörő munkát végzek azzal, hogy megpróbálom körülírni a létrejöttének az okait. Ezért úgy kezdem, hogy véleményem szerint…

Ez a kertépítési stílus az ember megváltozott jellemzői miatt jött létre azért, hogy a legkevésbé akadályozza, és a leginkább hozzájáruljon ahhoz, hogy a megváltozott élettempóját élhesse „nyugodtan”.

Ennek a kertnek nem szabad csak a minimális fenntartási időt igényelni a gazdájától, hogy ebben az időhiányos világban a legtöbb idő maradjon meg a számára másra.

És ennek a kertnek a legkevesebb pénzt kell tudni felemészteni, hogy a gazdájának ebben a fogyasztói társadalomban elegendő maradjon másra.

Továbbá ennek a kertnek biztosítania kell tudni a szabadidő hasznos eltöltését oly módon, hogy ne kelljen elmenni, utazni, hogy hasznosan tölthesse el.

 

 

A szabadidő kert jellemzői

KErtépítés szabadidőben

Mint minden önálló kertépítési stílusnak, így a szabadidő kertnek is vannak csak rá jellemző stílusjegyei. Ezek a stílusjegyek itt elsősorban a formai kialakításból és a felhasznált elemekből állnak.

- Nagy gyepes területek kialakítása

Ennek a lényege, hogy a szabadidő eltöltéséhez, például focizáshoz és hancúrozáshoz elég teret biztosítsunk.

- Szélekbe rendezett, gyakran sövénynövények alkalmazása

Szintén a nagy tér biztosítása és határvonalainak az igényes kijelölése, valamint a takarása.

- Grillezők, sütögetők kialakítása

A családi és baráti társasággal való együttlét helyszínén a hasznos és kellemes időtöltés.

- Játszótér, esetleg medence építése

A családi és baráti társasággal való együttlét helyszínén a hasznos és kellemes időtöltés, valamint a testmozgás és a kellemes felüdülés.

 

Lássuk, milyen elvárásoknak kell megfelelnie a szabadidő kertnek:

Természetesen minden kerttervezés alapja az igényfelmérés. Noha ezzel a kertépítési formával nincs nehéz dolgunk, azért szükséges, hogy az esetleges személyes igényeknek is meg tudjon felelni.

 

  • Költséghatékony kialakítás

Ez semmiképpen sem jelenti azt, hogy másodosztályú alapanyagokból dolgozunk. A gyepszőnyegnek strapabírónak, a növényeknek, szépeknek és egészségeseknek kell lennie ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

Ez a kert nem kíván bonyolult kerttervezést, vagy komoly tervezői szellemi munkát. Nincsenek benne egy kertépítő számára nagy kihívások. Pusztán minőségi alapanyagokból kell építeni és megfelelő szakértelemmel és gyakorlattal.

 

  • Barátságos környezet

Fontos, hogy a család számára otthonos legyen a kert is. Ezért kerüljük a tövises, vagy mérgező növények használatát. Többnyire kerüljük az éles formák, vagy a hegyes kövek felhasználását.

 

  • Könnyen fenntarthatóság

Egy ilyen kert sem épül automata öntözőrendszer beépítése nélkül. Ennek a kertnek a profilljába pontosan beleillik minden olyan berendezés, amely hatékonyabbá teszi a fenntarthatóságát. Az öntözőberendezés ilyen!

A növények kiválasztásának legfőbb szempontja az, hogy a lehető legkevesebb gondoskodást igényeljék.

 

A szabadidő kert legfontosabb elemei

Szabadidőkert fontos elemei

 

- Automata öntözőrendszer

Ez a berendezés a legtöbb időt spórolja meg a gazdájának azzal, hogy a leginkább időigényes kerti feladatot, az öntözést végzi el helyette!

Minden öntöző megoldásnál professzionálisabb és kevesebb vizet fogyaszt!

Megoldja a nyaralás alatti öntözési problémát!

 

TÖBB INFÓ:

Hatékony öntözőrendszer

Automata öntözőrendszer

 

- Minőségi gyepszőnyeg

A minőségi gyepszőnyeg szinte azonnal terhelhető, másfél éves, sűrű, és egyöntetű gyepfelület, amely bírja a kihívásokat. Vakondhálóval együtt az is marad.

 

TÖBB INFÓ:

Gyepszőnyeg

 

- Kis igényű növényzet

Ez nem jelenti azt, hogy igénytelen, sem azt, hogy nem szép. Csak annyit jelent, hogy nagyon kevés, vagy semennyi törődést sem igénylő növényzet, ami a gondos kertépítési előkészületek hatására „önműködő” a kertünkben.

 

- Fa játékelemek

Olyan, jellemzően fából készült játékok. például csúszdák, mászókák, várak, vagy ezek kombinációi, amelyek olyan minősítési eljáráson mentek keresztül, amely a gyermekeink épségét tartja szem előtt.

 

- Kő sütögetők

Ezek a sütögetők, illetve kemencék általában néhány elemből összeépíthető, fagyálló kivitelű, nagyon szép díszei a kertnek. Szerencsére nem csak díszek, mert funkcionálisan is kiválóak.

 

A szabadidő kert célközönsége

Szabadidőkert célközönség

 

Azt hiszem, hogy nincs ehhez meghatározható életkor, nem, vagy családi állapot. Jellemzően azonban fiatal családosok, illetve még az aktív életvitelüket élők, akik az ilyen kertet részesítik előnyben.

 

 

Minden szép ház csak egy szép kertben tud kiteljesedni!

- referenci szöveg –

Ingyenes felmérést kérek!

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!