ÖNTÖZŐRENDSZER ÁRAK

Mennyibe kerül egy öntözőrendszer?

Szeretném inkább azzal kezdeni, hogy mennyibe nem kerül egy öntözőrendszer.

Minden lakót érdekel az új öntözőrendszer Minden lakót érdekel az új öntözőrendszer

Szinte teljesen biztos, hogy nem annyiba fog kerülni, mint a fajlagos, azaz négyzetméter utáni ár képzés. Így nem lehet meghatározni a pontos árát, mivel a sok ármeghatározó tényezőből elég, ha csak az egyik nem optimális, vagy jobb/rosszabb, mint amire számíthatnánk, és máris nem annyi a végösszeg!

Egy 500 m2-es kert esetében, ha csak a vízhozamot 40 l/p-nél és 60 l/p-nél számoljuk ki úgy, hogy minden egyéb paraméter megegyezik, máris akár százezer forintnyi különbség is létrejöhet! Továbbiakban még fontos tényező lehet a víznyomás, a napos/árnyékos felületek megoszlása, a kert tagoltsága, az uralkodó széljárás, valamint nem utolsósorban a növényzet. Ezek mind képesek komolyan meghatározni az öntözőrendszer műszaki tartalmát és az árát! Egyszóval a négyzetméterár ebben a szakmában találgatás.

Éppen ezért van a helyszíni felmérés, vagy a megfelelő adatokon nyugvó tervezés, amit szintén mérések előznek meg. Ezen adatok birtokában már lehet készíteni egy korrekt árajánlatot. 

Automata öntözőrendszer komplett árak

Öntözőrendszer telepítés lépései a XX. kerületben

 

A jobb tájékozódás érdekében az alábbiakban bemutatok néhány minta árat, amelyek tartalmazzák az anyagszükségletet, valamint a munkadíjat is. Ezek olyan öntözőrendszerek árajánlatai, amiket 2017-ben készítettem el.

Ezzel az a célom, hogy akinek semmilyen elképzelése sincs arról, hogy mennyibe kerülhet egy öntözőrendszer letelepítve, kapjon egy rálátást olyan árakra, amik másoknak megfeleltek.

Mivel a kertekben több olyan sajátos (tehát csak arra a kertre jellemző) körülmény befolyásolhatja az öntözőrendszer műszaki tartalmát és az árát, ezért ezeket az ajánlatokat senki se vonatkoztassa a saját kertjére és a részemről nem minősülnek ajánlattételnek! Csak a megtekintés céljára mutatom be őket! 

Nagytarcsa, 2 zónás öntözőrendszer
2 zónás automata öntözőrendszer anyag ára és a telepítés ára:
20% kedvezménnyel: 160.093.- Ft + Áfa

Dunaharaszti, 3 zónás öntözőrendszer
3 zónás automata öntözőrendszer anyag ára és a telepítés ára:
20% kedvezménnyel: 196.488.- Ft + Áfa

Dunakeszi, 4 zónás öntözőrendszer
4 zónás automata öntözőrendszer anyag ára és a telepítés ára:
20% kedvezménnyel: 283.680.- Ft + Áfa

Budapest XVI. kerületben, 6 zónás öntözőrendszer
6 zónás automata öntözőrendszer anyag ára és a telepítés ára:
20% kedvezménnyel: 428.555.- Ft + Áfa

Leányfalu, 8 zónás öntözőrendszer
8 zónás automata öntözőrendszer anyag ára és a telepítés ára:
20% kedvezménnyel: 627.611.- Ft + Áfa  

Mit tartalmaz egy korrekt öntözőrendszer árajánlat?

Öntözőrendszer telepítés Szigethalmon egy kész kertbe gyeptéglázással

 

Egy adatot csak egy másik adattal összehasonlítva lehet kiértékelni, ezért egy automata öntözőrendszer árajánlat önmagában véve kiértékelhetetlen. Természetesen lehet tetszetős, vagy éppen megfelelő is, legfőképpen akkor, ha ajánlatot adó már a környezetünkben készített másnak is munkát annak megelégedésére.

A legtöbb információhoz - árakhoz és műszaki tartalmakhoz – akkor fogunk jutni, ha összehasonlítunk legalább kettő árajánlatot. Ezek az árajánlatok továbbá árulkodnak majd az öntözőrendszer műszaki tartalmáról és akár a kivitelező szakmai hozzáértéséről is. 

Én akkor tartom korrektnek, ha díjmentes az árajánlat!

Pontosan tudom, hogy a helyszínre való kiszállással, a felméréssel, az árajánlat elkészítésével sok a munka, és sok idő, de pontos árat csak ezek megtétele után tudok én mondani. Így azért, hogy megtudja az ügyfelem, hogy mennyibe fog kerülni neki a munka elkérni pénzt, számomra nem elfogadható. 

Nálam az árajánlat minimális tartalma:

  • A szükséges anyagok tételes listáját egységárakkal, valamint az összegzésekkel adom meg.
  • A kertépítés munkáinak a díját tételesen, akár részfeladatokra bontva adom meg, a munka várható időtartamát is meghatározva.
  • A munka garanciális feltételeit.
  • És a cég pontos elérhetőségeit.

Ne gondolom azt, hogy csak egy összedobott árajánlat jár ingyen! Aki így áll ehhez, annak a fent felsoroltak hiányozni fognak az árajánlatából. Amelyik cég viszont kidolgozza az árajánlatát, ami teljesen áttekinthető, az valószínűleg a munkáját is hasonlóképpen végzi el.

 

Locsolással lehet szép a kertje, de gondtalan csak öntözőrendszerrel!