Automata öntözőrendszer telepítés és karbantartásKertépítés, Kerttervezés, KertgondozásGyepszőnyeg telepítés, akciós áron!

ÖNTÖZŐRENDSZER KIVÁLASZTÁS


 

Témák:


Öntözőrendszer márkák
Így válasszon automata öntözőrendszert
Így ne válasszon automata öntözőrendszert
Választás – Az öntözőrendszerek három fajtája
Az öntözőrendszer telepítő kiválasztása
Jó és megfizethető öntözőrendszer

 

Öntözőrendszer márkák

Öntözőrendszer márkák

Ez az iparág a bolygón egyedül az USA-ban jelentős. A piacvezető szereplői és egyben a professzionális öntözéstechnikai cégek is itt találhatók. Az öt legfontosabb öntözőrendszer alkatrészeket gyártó amerikai cég termékeit mind meg lehet találni hazánkban is. Az a véleményem, hogy ezek összességében mind megfelelnek a magas követelményeknek. Én a K-Rain és az Orbit márkákkal dolgozom.

 

TÖBB INFÓ:

A márkaképviselet ajánlásával

 

Így válasszon automata öntözőrendszert!

Automata öntözőrendszer választás

Meglátásom szerint ezen a területen akkora a zűrzavar, hogy még néhány öntözőrendszer telepítő kolléga sem tudja rá a választ. Mivel ha tudná, akkor alkalmazná ezt a tudást és prosperálna.

Nem árt tudni, hogy a professzionális öntözőrendszereket az USA-ban gyártják. Némely öntözéstechnikai cég ezek közül már fél évszázadra visszatekintő múlttal rendelkezik. Tehát azóta fejleszti, építi, korrigálja a termékeit, hogy megfeleljen a jelen követelményeinek. Én biztos, hogy ezek közül választanék!

Tájékozódva a hobbi rendszerek ár-értékarányáról hamar szembetűnik az is, hogy nem csak a tudásban, de az árban is erre áll a zászló! Ez különös, de igaz.

A következőkben leírok néhány segédeszközt, amivel könnyen kiszűrhető a legjobb öntözőrendszer ajánlat:

 • ÁR – ÉRTÉK ARÁNY

Háttéradatként szolgálhat az, hogy a hazai listaárakat a hazai importőrök szabják meg. A listaárak mértékével pozícionálnak a piacon, és nem mindig a minőséget tükrözi az ár.
Nézze meg és hasonlítsa össze az ajánlatában szereplő vezérlők, mágnesszelepek, stb., tudását, és álljon a kérdéshez objektíven. Miben tud ez többet, mint a másik? Lehet, hogy azt fogja tapasztalni, hogy az olcsóbb többet tud.

 • MŰSZAKI TARTALOM

Nézze meg, hogy milyen alkatrészekből áll a kínált automata öntözőrendszer.

Példák:

Van-e szűrő beépítve?

Ha szükséges, van-e nyomáscsökkentő?

Milyen nyomásértékű a csőhálózat?

 

Létezik egy fontos szabály:

Az alacsony minőségű öntözéstechnikai alkatrészek műszaki tartalma sohasem magas!

Példák:

A mágnesszelepek membránját védi-e saját szűrő?

Az esőérzékelő kombinálva van-e fagyérzékelővel?

 

Lehet, hogy egy magasabb műszaki tartalmú árajánlat csak kicsivel drágább, mint az alacsonyabb műszaki tartalmú. Ezért nézze meg, hogy mit kap a pénzéért! Ne kizárólag az öntözőrendszer ára alapján döntsön! De erről még lejjebb lesz szó.

 

 • INTERNET

Ha beüti a Google-ba azt a szót, hogy öntözőrendszer, vagy azt, hogy automata öntözőrendszer, akkor az első három telepítő milyen márkával dolgozik.

 

Így ne válasszon öntözőrendszert!

Öntözőrendszer

 

 • NE VÁLASSZON CSAK AZ ÁR ALAPJÁN!

Bár az előfordulása csökkenőben van, de még mindig találkozom olyan szakszerűtlenül letelepített, és az alkatrészeiben válogatás nélküli – néha nem is öntözéstechnikai elemektől csúfított – öntözőrendszerekkel, hogy szabályosan én érzem magam tőle kellemetlenül! Ezek után vajon mit gondolhatnak a szakmámról, énrólam?

Ezek az öntözőrendszerek ideig-óráig „működnek” és gyakorta a legkifizetődőbb megoldás a teljes cseréjük. Nagyon sajnálom, amikor ez történik, de szinte kivétel nélkül ilyenkor az derül ki, hogy csak az ár alapján döntöttek.

Ha a többi közül kirívóan alacsony az egyik árajánlat, akkor annál inkább vizsgálja meg! Éljen a gyanúperrel, és nézze meg, hogy mit tartalmaz az árajánlat. Ha nincs tételesen kiírva minden alkatrész, akkor pedig a legjobban teszi, ha elveti!

 

TÖBB INFÓ:

Öntözőrendszer árak

 

 • NE VÁLASSZON CSAK A LEGNAGYOBB KEDVEZMÉNY ALAPJÁN!

Még az importőröknél is előfordul, hogy a hasonló minőségű (majdnem ugyanaz, mivel liszensz alapján készült) termékeik listaára különböző. Egy független öntözőrendszer szerelő cég pedig teljes mértékben maga képzi az árait. Így megteheti, hogy 10% kedvezményt ad egy 10%-kal növelt áru termékből.

 

TÖBB INFÓ:

Öntözőrendszer árak

 

 • NE VÁLASSZON HOBBI, BARKÁCS ÁRUHÁZI ÖNTÖZŐRENDSZERT!

Nincs két egyforma kert! Ugye ebben egyetértünk?

Ha ez igaz, akkor az „olcsó” egységcsomagokban vásárolható öntözőrendszer elemek mihez vannak? Melyik kerthez passzolnak? Távol állnak a professzionalistástól! Ha Ön saját magának szeretné telepíteni a kertjébe az öntözőrendszert, akkor a megtervezést és a pontos anyagkiírást és anyagbeszerzést, a vásárlásért cserébe én szívesen vállalom Önnek.

 

 • LEGYEN ÓVATOS, HA AZ ALKATRÉSZ ÁRÁBAN KÍNÁLJÁK INGYEN AZ ÖNTÖZŐRENDSZER TELEPÍTÉSÉT!

Sajnos nem egy helyről is hallottam már, hogy úgy hívták ki az öntözőrendszer telepítőt, hogy az alkatrészek már megvannak, „csak” le kell telepíteni. A telepítés közben derült ki, hogy bizony átverték őket, mert azt ígérték, hogy a vásárlás fejében le is telepítik egy hét múlva. Amikor eljött az öntözőrendszer telepítésének az ideje, addigra már nem voltak elérhetők.

Nem hiszem egyébként, hogy ezt az értékesítési formát csak gazemberek csinálják. Mindössze azt tanácsolom, hogy legyen az ilyen esetben óvatos!

 

Választás – Az öntözőrendszerek három fajtája

Öntözőrendszerek fajtája

 • MANUÁLIS ÖNTÖZŐRENDSZER

Legszívesebben meg sem említeném ezt az öntözőrendszer fajtát. Ez egy kivételével minden pozitív tulajdonságát nélkülözi annak, ami miatt érdemes automata öntözőrendszert telepíteni! Ugyanis ha jól van összerakva, akkor egyenletesen öntözi meg a kertet.

 

- Nem kényelmes, mivel csapok kézi megnyitásával lehet csak egyesével elindítani az öntöző zónákat.

- Veszélyes, mivel ha úgy felejtjük valami okán, akkor ameddig el nem zárja valaki, öntözni fog.

- A nyaralás alatti öntözés nincs megoldva.

- Átalakítani nagyon drága, mert olyan alkatrészek kellenek hozzá, ami az automata kivitelhez nem. Ezen kívül pedig dupla munkadíjat fizethet érte.

Biztos vagyok benne, hogy aki kitalálta az automata öntözőrendszert, pont ezek miatt tette!

 

 • AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER

A kert leghatékonyabb berendezése, és az évtizedek óta fejlesztett leghatékonyabb öntöző megoldás. Sokak számára tévhitként gondolt luxuscikk, pedig már régóta nem az. Egy ésszerű megoldás a kényelemre, és a megtakarításra.

TÖBB INFÓ:

Automata öntözőrendszer

Hatékony öntözőrendszer

 

 • HIBRID ÖNTÖZŐRENDSZER

Ez valójában nem egy önálló fajta. Hibrid lehet az automata és a manuális is, mivel ez összesen csak annyit takar, hogy több öntözéstechnikai márka alkatrészei vannak felhasználva ugyanannál a rendszernél. Ha az alkatrészek jól vannak összeválogatva, akkor hibátlan öntözőrendszer lehet a végeredmény.

 

Az öntözőrendszer telepítő kiválasztása

Öntözőrendszer telepítő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • AZ ÖNTÖZŐRENDSZER TELEPÍTŐ MEGÍTÉLÉSE ALAPJÁN

Ha egy kertépítő, vagy öntözőrendszer telepítő korrektül végzi a munkáját, akkor ahhoz, hogy ebből megéljen, okvetlenül szüksége van arra, hogy befektessen. Ennek közvetlenül látható nyomai vannak:

- Szórólap

- Weboldal

- Megfelelő autó, géppark

- Munkaruha

- Katalógusok

A szakértelmével hozzáértő benyomást kelt, a kérdéseinkre azonnali választ tud adni.

 

 • AZ ÁRAJÁNLATA, GARANCIAVÁLLALÁSA ALAPJÁN

Ha tételes és átlátható árajánlatot kapott, akkor szinte biztos lehet abban, hogy nem fogja átverni alacsony minőséggel. Ezeket a dolgokat inkább rejtve „szeretik” tartani. A korrekt szakembereknek nincsenek titkaik. A tételes árajánlat alapján könnyű az öntözőrendszer átadásakor kideríteni, hogy mekkora az egyezés az árajánlat és a megvalósulás között. A két év, vagy e feletti garanciavállalási idő korrektnek mondható ennél a terméknél.

 

 • AJÁNLÁS VAGY REFERENCIÁK ALAPJÁN

Amikor egy családtagunk, szomszédunk elégedett a jól működő öntözőrendszerével, akkor valószínűleg elégedett annak telepítőjével is. Ha ajánlja, akkor biztos jó! Ha – ezen kívül - megfelelő referenciái vannak, akkor is jó.

 

Jó és megfizethető öntözőrendszer

Megfizethető öntözőrendszer

Miért ne létezhetne egy igen jó kedvezménnyel, szakértő és korrekt telepítőtől, kiváló minőségű automata öntözőrendszer ajánlat? LÉTEZIK!

TÖBB INFÓ:

Öntözőrendszer akció

 

Locsolással lehet szép a kertje, de gondtalan csak öntözőrendszerrel!

- referencia szöveg -

Ingyenes felmérést kérek!

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. További részletekért kattinton: IDE.

Kérjük fogadja el a cookie-k használatát!