Az „olcsó” automata öntözőrendszer

Sok minden befolyásolja az automata öntözőrendszer árát. Függ az alkalmazott műszaki megoldásoktól, az automata öntözőrendszer telepítő pénzügyi igényeitől, hogy mennyire tartja értékesnek a saját munkáját, a felhasznált anyagoktól és Magyarországon még attól is, hogy melyik évszakban szeretnénk automata öntözőrendszer építését kérni.

Tavasszal és nyáron, amikor rengeteg az igény, akkor nehezebb jó szakembert találni, mert aki jó, az tele lesz munkával (és azt látjuk, hogy ez még a mostani válságos időszakban is érvényes) és bizony elég értékesnek is tartja a munkáját, hiszen hetekre, valaki hónapokra előre be van táblázva minden napja. Amikor ősszel már kezd lefutni a szezon, csökkennek az igények, olyankor kevesebb a kínálkozó ügyfél, kedvezőbb feltételekkel lehet automata öntözőrendszer rendelését kieszközölni.

A műszaki megoldások nagyjából behatároltak, túl sok változat nincs, de azért ezzel lehet „olcsó” automata öntözőrendszert építeni, mert ha az automata öntözőrendszer telepítő okos és tapasztalt, akkor a zsebében lesz a szakmai fortély, és a látásmódja alapján azonnal kitalálja a kedvező költségvetésből kihozható megoldásokat.

Ténylegesen megfigyelt tapasztalat, hogy ha egy automata öntözőrendszer telepítő jól dolgozik, bármennyire is alkudozik egy ügyfél, ő nem fog az alatt az ár alatt telepíteni, mint amekkorára a saját munkájának értékét tartja. Persze lehet egy ésszerű kereten belül alkudni, de csak mértékkel. Aki elvállalja „olcsón”, egy olyan áron, ami szerinte nem méltó őhozzá, az utána a saját munkáján is meg fog látszódni. Az automata öntözőrendszer csak addig fog jól működni, ameddig muszáj neki, és nagyon hamar lesznek vele gondok. Főleg azoknál látni ilyet, akik csak azért foglalkoznak automata öntözőrendszer építésével, mert „kell a pénz”.

A felhasznált anyagoknak egy automata öntözőrendszer építésénél mindig a lehető legjobb minőségűeknek kell lenniük, nem szabad semmin spórolni. Aki megrendel egy ilyen munkát, legyen tisztában a következő sajátossággal: az „olcsó” automata öntözőrendszer csak addig fog örömöt okozni, ameddig kifizetik, de nem addig, ameddig használni szeretnék.