A gyepszőnyeg előnye a kertépítésben

Mi a gyepszőnyeg előnye a kertépítésben, ha már annyival drágább, mint a többi füvesítési megoldás? Miért választják olyan sokan a gyepszőnyeget a kertépítésnél, ha később más megoldással is elérhetővé válik ugyanaz a minőség? ...Záporoznak a hasonló kérdések felém olyanoktól, akik nem elég tájékozottak ahhoz, hogy világosan lássák a gyepszőnyeg előnyeit.

Bár a gyepszőnyeg tényleg a legdrágább füvesítési megoldás, amikor már kész a ház és a kertre is ráköltött már egy zsák pénzt. Lássuk be, hogy a gyepszőnyeg ára ilyenkor eléggé mellbevágó lehet. Azonban jó tudni azt, hogy ez az összeg csak kezdetben sok és valójában ezzel vége is a kiadásoknak, míg a többi füvesítési megoldásnál majd csak a kezdeti kiadás után jön a legjava! A képlet nagyon egyszerű! Ahhoz, hogy az egyéb füvesítési módszerekkel ugyanazt a hatást elérjük, ugyanazt a minőséget elérjük, mint a gyepszőnyegé, ugyanazokon a lépéseken kell keresztülmennünk, illetve keresztülvinnünk a meg lévő gyepünket. Ez így nézne ki:

Minimum másfél éven keresztül szinte klinikai körülményeket teremtve, napi 8-10 óra munkával kellene gondoznunk a gyepünket. (Miután kb. 8 éven keresztül sajátítottuk el mindezt valamelyik kertészeti főiskolán és a gyakorlatban) Hetente kétszer kellene nyírnunk és szellőztetnünk. Naponta öntöznünk és gyakran a legmegfelelőbb tápanyag kiválasztásával trágyáznunk. A több száz féle betegség jeleit felismerve és lokalizálva permeteznünk, valamint azokat a titkos összetevőket alkalmaznunk, amelyek nem is publikusak ahhoz, hogy majd másfél év múlva a kertépítés legnagyobb látványossága végül is azzá váljon! Ezt azért írtam le dióhéjban, mert a gyepszőnyeg így készül! Ahhoz tehát, hogy az egyéb füvesítési megoldásokból fel nem termelt gyepszőnyeg legyen, ugyanazokon a folyamatokon kell átmenni, mint ahogyan a gyepszőnyeget nevelik! Ez rengeteg pénz, rengeteg energia és rengeteg idő! Gyanítom, hogy szakértelem nélkül. Vajon ezzel a tudással mekkora a kockázat? Vajon így is a gyepszőnyeg a drágább? Gondolja mindezt át, mielőtt más megoldást szeretne alkalmazni a kertépítésnél.