kertépítés

Szerencsére, hogy a kertépítéssel minket megkereső kerttulajdonosok nagy része megérti, sőt szeretné, ha a kertjébe öntözőrendszer telepítés is lenne, amikor a kertet megépítjük. Ezért nem sokszor kell magyarázkodásba bocsátkoznunk azzal kapcsolatban, hogy miért nem vállaljuk a kert megépítését, ha nem rendelnek bele öntözőrendszert.

Kategória: Öntöző blog

A megrendelő szempontjából a legfontosabb dolog az, hogy egy olyan kertépítőt találjon, aki a szakmájához kiválóan ért és a gyakorlatban pedig már számtalan kertépítést is elvégzett. Megbízható, amit leginkább a referenciái bizonyítanak. Korrekt és jól koordinálható csapattal dolgozik, akik elősegítik a kertépítést és nem pedig terhet jelentenek az ő (és mindenki) számára! Ha ez megvan, akkor kezdődhet a kertépítés!

Kategória: Öntöző blog
szerda, 19 május 2021 10:39

Hogyan találjon kertépítőt?

Van egy szilárd elképzelésem arról, hogy milyen kertépítő az, aki minden körülmények között jól fog teljesíteni. De ne szaladjunk annyira előre, inkább nézzük meg előbb, hogy hogyan vélekednek erről általában.

Kategória: Öntöző blog

Az elmúlt tíz-húsz évben különböző kertépítési stílusok hódítottak Magyarországon is. A változások következtében a kertek területén is hatalmas reformot hozott a kertépítésben a nyugatról, délről, keletről beáramló stílusirányzatok, melyek a tehetős lakóparkok kiépülésének következtében akár egyetlen utcában is megfigyelhetők lettek.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 13:11

A vágyott kertépítés után…

Nem is tudok hirtelen más olyan építőipari tevékenységet mondani, ami hasonlítható lenne a kertépítéssel abból a szempontból, hogy miután elkészült a munka, oly csekély időn belül újra karbantartást igényelne. Ennek oka abban keresendő, hogy a kert elemeinek legnagyobb része az élő kultúrához tartozik, amelynek ismert sajátossága az, hogy növekszik és gyarapodik, majd elhal.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 13:07

A profi kertépítésről…

Biztosan mindenki, aki kertet szeretne építtetni azt szeretné, ha egy igazán profi kertépítővel hozná össze a jószerencse!

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 13:05

A prémium kertépítésről

A hazánkban dolgozó kertépítők száma igen magas és bizony nem könnyű fennmaradni ezen a telített piacon. Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nem csak hogy sokan élünk a kertépítésből, de a szakma jól is képzett és nem feltétlen a még jobban képzettség a kiút, hanem inkább a kapcsolatok, illetve a jó marketing.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:58

A kertépítés után…

Sajnos nem mindig elegendő tökéletesen megépíteni egy kertet és minden részletében profi munkát végezni a kertépítés folyamán, ha mindezek után nem lesz, aki gondozza, vagy nem tudják a kerttulajdonosok, hogy mit kell tenni vele. Elég utána mindösszesen két-három hét is, hogy elsősorban a gyep olyan károsodást szenvedjen az elhanyagoltság miatt, hogy veszítsen az esztétikai értékéből.

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:56

A kertépítés jelentősége

Nem mindenki érti, és nem mindenki látja meg a környezetében azt a hiányosságot, amit a kertépítés tud csak helyrehozni. Vannak, akik látják ugyan, de nem jönnek rá, hogy mi a valóságos baj, csak valahogy az esztétikai érzéküket zavarja a dolog. Miután felépítette azt a gyönyörű házat, amin annyit töprengett és annyit dolgozott, hogy szép legyen, valahogy mégsem lett tökéletes!

Kategória: Öntöző blog
kedd, 18 május 2021 12:53

A kertépítés előtt és után

Csak azért szentelek egy cikket erre a témára is, mert tényleg gyakori, hogy a teljes tájékozatlanság miatt a témában a megrendelőknek fogalmuk sincs arról, hogy mi a teendőjük, ha egy szép kertet, azaz kertépítés szeretnének. Nos, tulajdonképpen arról sincs, hogy a kertépítést követően milyen új feladatok képződnek, amik idáig hiányoztak az életükből. Fontos szerintem az is, hogy erről is korrekt tájékoztatást kapjanak, mielőtt belevágnak ebbe a nem mindig költségkímélő, ám de annál gyönyörűbb eredményt hozó feladatba.

Kategória: Öntöző blog
1. oldal / 2